Beskytteren

Oscarnominert for beste internasjonale film.

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat for trykk (15 mb)

(høyreklikk og last ned pdf)

Trailer mp4-format (109 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Basert på en sann historie.

 

Premiere

18. mars 2022

 

Originaltittel

少年的你

 

Sjanger

Drama / Spenning

 

Medvirkende

Dongyu Zhou, Jackson Yee, Fang Yin, Ye Zhou, Yue Wu

 

Regi

Derek Tsang

Beskytteren var en av de fem siste filmene som konkurrerte om årets Oscar for beste internasjonale film. Beskytteren ble som kjent slått på målstreken av danske «Et glass til», men filmskaperne kan trøste seg med den har vunnet 55 (!) priser på andre gallaer og festivaler.

 

Beskytteren ble en stor suksess i Hong Kong/Kina. Filmen er basert på en sann historie som fikk stor oppmerksomhet i media og som ble en hovedgrunn til å ta kraftige grep mot mobbing på skolen.

 

Chen Nian er en tenåringsjente med gode karakterer som sammen med hele skolen er vitne til hvordan venninnen hennes hopper til en sikker død fra en av skolebygningens balkonger. Årsaken til selvmordet er langvarig mobbing. Men hennes død endrer ikke oppførselen til plageåndene. I stedet er interessen deres nå rettet mot Chen, som mobberne forfølger uansett hvor hun går og utsetter hun for voldelige overgrep. I sin mørkeste time kommer Chen tilfeldigvis i konflikt med ungdomskriminelle Xiao. Selv om Xiao har mange sider som skremmer Chen, innleder de begge et forsiktig vennskap basert på et løfte han gir henne. Han vil være hennes beskytter…

 

Dette kinesisk-produserte skoledramaet er et eksemplarisk tilfelle av hvordan en ung Hongkong-regissør som Derek Tsang med hell kan jobbe med kinesisk besetning og innenfor filmindustrien i Folkerepublikken Kina (FRK). Filmens narrativ kombinerer temaene ung kjærlighet og mobbing: Chen Nian er en toppstudent i Kinas aggressivt konkurransepregete skolesystem, og en dag blir hun vitne til at en mobbet klassekamerat hopper i døden. Når Chen selv blir det neste målet til mobberne, søker hun både vennskap og beskyttelse fra småkriminelle Xiao Bei. Imidlertid skal det å være i hans selskap vise seg å by på sine egne, komplekse utfordringer.

 

Med fremragende rolleprestasjoner fra både Zhou Dongyu som Chen og Jackson Yee som Xiao Bei, får filmen en vedvarende og nyansert emosjonell kraft. De kinesiske sensorene ble så opprørte av den til tider intense voldsbruken i filmen at de avlyste filmens Berlinale-premiere og tvang Tsang til å klippe om filmen – men allikevel ble den endelige versjonen en kritisk og kommersiell suksess.

REGISSØR

Derek Tsang Kwok-cheung (f. 1979) fulgte i farens fotspor inn i Hongkongs filmindustri som skuespiller og regissør. Hans regidebut kom i 2010 med Lover’s Discourse, og 2016-filmen Soul Mate ble nominert til beste film ved Hong Kong Film Award. Better Days ble nominert til en Oscar for beste utenlandske film, som første film fra Hongkong noensinne.

Nasjonalitet

Kina / Hong Kong

 

Språk

engelsk/mandarin

 

Lengde

135 minutter

 

Produksjonsår

2019

 

Aldersgrense

15 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment