Cinema Paradiso


Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg... og slipper deg aldri. Nå kan den igjen nytes på kino.

Trailer

Filer til nedlasting

Her finner du filer til digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer .mp4-format (141 mb)

(høyreklikk og last ned)

Filer til nedlasting

Her finner du stillbilder

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og «Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.

 

Originaltittel

Nuovo Cinema Paradiso

 

Sjanger

Drama

 

Skuespillere

Philippe Noiret, Marco Leonardi, Salvatore Casci, Jacques Perrin, Antonella Attili

 

Regi

Giuseppe Tornatore

VG: 

«Breddfull av vidunderlige nyanser forteller den hvorfor vi elsker kinoen så høyt.»

SYNOPSIS

Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

 

Kinofilm! Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri. Nå kan den igjen nytes på kino. Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og » Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund. Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.

Produsent

Franco Christaldi – Giovanna Romagnoli

 

Foto

Blasco Giorato

 

Musikk

Ennio Morricone

 

Nasjonalitet

Italia

 

Språk

Italiensk

 

Lengde

2t. 5m.

 

Produksjonsår

1988

 

Produksjonsselskap

Cristaldifilm

 

Aldersgrense

6 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment