Club Zero

Ny sterk film fra østerrikske Jessica Hausner, kjent for kritikerroste filmer som MIRAKLET I LOURDES.

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer, mp4-format (132 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

En lærer tar seg jobb på en eliteskole og knytter et sterkt bånd til fem elever – et forhold som til slutt tar en farlig vending.

 

Premiere

16. august 2024

 

Originaltittel

Club Zero

 

Sjanger

Drama

 

Regi

Jessica Hausner

CLUB ZERO utspiller seg på en prestisjetung skole, der en gruppe elever først får kostholdet sitt og deretter livene sine snudd på hodet av en nyansatt ernæringsfysiolog. Frøken Novak er spesialist på såkalt «conscious eating», en praksis som – med tilstrekkelige mengder tid og selvdisiplin – gjør kroppen selvforsynt med næring slik at man ikke trenger å spise i det hele tatt. De fleste deltakerne på valgfaget gir opp etter kort tid, men de fem som blir igjen hengir seg til den nye dietten med en nærmest religiøs glød. Og foran øynene på sine medelever og sine fortvilte og frustrerte foreldre forvandles de til det som mest av alt ligner en utmagret, hjernevasket kult.

 

Østerrikske Jessica Hausner er kjent for kritikerroste filmer som MIRAKLET I LOURDES og LITTLE JOE, og nevnes ofte i samme åndedrag som Ulrich Seidl og Michael Haneke. I likhet med sine landsmenn har hun en forkjærlighet for å pirke i middelklassens mest betente sår, og hun gjør det med en stil og en tilnærming som er umiskjennelig hennes egen. CLUB ZERO er enda et eksempel på dette – en stilsikker og dagsaktuell satire over samfunnets forvirrede forhold til helse, mat og kroppsidealer.

Nasjonalitet

Østerrike

 

Språk

tysk

 

Lengde

110 minutter

 

Produksjonsår

2023

 

Aldersgrense

?? år

 

Distribusjon

Another World Entertainment