Den elskverdige sjefen

Vinner av 6 Goya Awards

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat, jpg-format (1 mb)

(høyreklikk og last ned)

Trailer, mp4-format (252 mb)

(høyreklikk og last ned)

SoMe-klipp, mov-format (30 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Det spanske Oscar bidraget (2021) med Javiar Bardem i hovedrollen som den elskverdige sjefen hvor alt går galt…

 

Premiere

6. januar 2023

 

Originaltittel

El Buen Patrón

 

Sjanger

Drama / Komedie

 

Medvirkende

Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha

 

Regi

Fernando León de Aranoa

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

 

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass. Hovedpersonen er den karismatiske direktøren Blanco (Bardem), som med sine hvite løgner og vinnende vesen har en egen evne til å få de fleste situasjoner til å vippe i sin favør. I løpet av en hektisk uke får vi også innblikk i de ulike utfordringene som de ansatte ved fabrikken strir med, når de deler bekymringene sine med sjefen som insisterer på å ha en finger med i stort og smått.

 

I manges øyne (ikke minst sine egne) er Blanco en sann venn og farsfigur for sine ansatte. Ja vel, så er han kanskje litt for glad i de unge praktikantene, og han må kanskje ty til ufine metoder av og til. Slik er det jo når man sitter på toppen og skal styre alt og alle! Men akkurat denne uka, når fabrikken hans burde fremstå plettfri, så virker det plutselig som verden har bestemt seg for å konspirere mot ham. Vil han klare å hale prisen i land, og hva vil det gå på bekostning av?

 

REGISSØR
Fernando León de Aranoa (f. 1978) er både manusforfatteren og regissøren bak filmen The Good Boss. i 2002 vant han Concha de Oro-prisen under San Sebastián International Film Festival, og fem Goya-priser for filmen Mondays in the Sun.

Nasjonalitet

Spania

 

Språk

spansk

 

Lengde

115 minutter

 

Produksjonsår

2021

 

Aldersgrense

12 år
Denne filmen inneholder enkelte scener med sex og vold, samt en drapshandling. Da disse ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.

 

 

Distribusjon

Another World Entertainment