Det ville pæretreet

En mesterlig bragd
- Variety

Trailer

Filer til nedlasting

Video(mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer mp4 format (145mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Premiere

3. mai 2018

 

Et nytt manifest av et mesterverk fra Gullpalme-vinneren Nuri Bilge Ceylan.

 

Originaltittel

Ahlat Agaci

 

Sjanger

Drama

 

Skuespillere

Dogu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar

 

Regi

Nuri Bilge Ceylan

«Det ville pæretreet» er full av ideer og små eksperimenter. Resultatet er både drømmende og realistisk, og utfordrer oss med store tanker, men stille levert»
Subjekt

En poetisk kranglefant med brodd
Aftenposten

 

Nytt mesterverk fra Tyrkias dyktigste filmregissør
Vårt Land

 

 En intelligent, ettertenksom film.
Dagsavisen

SYNOPSIS

Sinan er i ferd med å avlegge eksamen for å bli lærer, et yrke som i Tyrkia gir høy status og er forbundet med akademia på et høyere nivå enn i Norge. I den anledning bestemmer han seg for å tilbringe noe dødtid hjemme hos familien i den noe avsidesliggende kystbyen Çanakkale. Familien består av faren Idris, en barneskolelærer som har henfalt til gambling og oppgaven å bore en ny brønn i bestefarens bakhage, den tungt deprimerte moren Asuman, som tilbringer dagene i selskap med såpeoperaer, og søsteren Yasemin, som i likhet med broren drømmer om å forlate byen.

 

Det Ville Pæretreet utspiller seg som en lang serie samtaler, eller krangler, mellom Sinan og ulike skikkelser i hjemtraktene. Sinan returnerer til Çanakkale med et hovmod som fører ham inn i en rekke diskusjoner med barndomskjæresten, to imamer, og en lokal forfatter. Nuri Bilge Ceylan følger opp sitt Gullpalme-belønnede mesterverk, Vintersøvn, med en like kunstferdig og hypnotisk film. Det Ville Pæretreet er både gripende og morsom, samtidig som den forfører med sine nydelige komposisjoner og vakre fargepalett.

 

Nuri Bilge Ceylan (f. 1959) er Tyrkias fremste nålevende filmskaper. Han studerte kjemi og elektronikk før han etter hvert byttet til filmstudier. Ceylans første kortfilm Koza (1995) ble vist på Cannes-festivalen, hvor han har blitt fast inventar. En rekke av hans filmer er tidligere vist på Film fra Sør-festivalen.

Nasjonalitet

Tyrkia

 

Språk

Tyrkisk

 

Lengde

188 minutter

 

Produksjonsår

2018

 

Aldersgrense

9 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment