Det ville pæretreet

Et nytt manifest av et mesterverk fra Gullpalme-vinneren Nuri Bilge Ceylan.

Trailer

Filer til nedlasting

Video(mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer .mp3-format (139 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Premiere

3. mai 2019

 

Originaltittel

Ahlat Agaci

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Aydin Doğu DEMİRKOL   Sinan Murat CEMCİR    Idris  Bennu YILDIRIMLAR   Asuman Hazar ERGÜÇLÜ    Hatice Serkan KESKIN    Süleyman Tamer LEVENT    Grandfather Recep  Akin AKSU    Imam Veysel  Öner ERKAN    Imam Nazmi  Ahmet RIFAT ŞUNGAR    Riza Kubilay TUNÇER   Ilhami Kadir ÇERMİK     Mayor Adnan Özay FECHT    Grandmother Hayriye  Ercüment BALAKOĞLU   Grandfather Ramazan Asena KESKİNCİ    Yasemin

 

Regi

Nuri Bilge Ceylan

Sinan er i ferd med å avlegge eksamen for å bli lærer, et yrke som i Tyrkia gir høy status og er forbundet med akademia på et høyere nivå enn i Norge. I den anledning bestemmer han seg for å tilbringe noe dødtid hjemme hos familien i den noe avsidesliggende kystbyen Çanakkale. Familien består av faren Idris, en barneskolelærer som har henfalt til gambling og oppgaven å bore en ny brønn i bestefarens bakhage, den tungt deprimerte moren Asuman, som tilbringer dagene i selskap med såpeoperaer, og søsteren Yasemin, som i likhet med broren drømmer om å forlate byen.

 

Det Ville Pæretreet utspiller seg som en lang serie samtaler, eller krangler, mellom Sinan og ulike skikkelser i hjemtraktene. Sinan returnerer til Çanakkale med et hovmod som fører ham inn i en rekke diskusjoner med barndomskjæresten, to imamer, og en lokal forfatter. Nuri Bilge Ceylan følger opp sitt Gullpalme-belønnede mesterverk, Vintersøvn, med en like kunstferdig og hypnotisk film. Det Ville Pæretreet er både gripende og morsom, samtidig som den forfører med sine nydelige komposisjoner og vakre fargepalett.

 

Nuri Bilge Ceylan (f. 1959) er Tyrkias fremste nålevende filmskaper. Han studerte kjemi og elektronikk før han etter hvert byttet til filmstudier. Ceylans første kortfilm Koza (1995) ble vist på Cannes-festivalen, hvor han har blitt fast inventar. En rekke av hans filmer er tidligere vist på Film fra Sør-festivalen.

Nasjonalitet

Tyrkia

 

Språk

Tyrkisk

 

Lengde

3 t. 8 min.

 

Produksjonsår

2018

 

Aldersgrense

9 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment