Ett Sekunds Lykke

ZHANG YIMOUS NYE FILM KALLES ”EN KINESISK CINEMA PARADISO”

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat pdf-format (13 mb)

(høyreklikk og last ned)

Trailer mp4-format (117 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Ett Sekunds Lykke er en hyllest til filmens magi.

 

Premiere

23. september 2022

 

Originaltittel

一秒钟

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Haocun Liu, Yi Zhang, Wei Fan

 

Regi

Yimou Zhang

En desperat mann, en foreldreløs jente og en kinosjef som setter sin ære i aldri å avlyse en forestilling er hovedpersonene i den legendariske kinesiske regissøren Zhang Yimous emosjonelle drama satt til kulturrevolusjonen i Kina.

 

Langs veien i et goldt landskap av sanddyner går en mann med ett mål i tankene: å nå den nærliggende byen, og sørge for at han får med seg neste visning av nyhetene på kinoen der. Men inn i fortellingen kommer Liu, en foreldreløs jente som er fast bestemt på å stjele filmrullene, av grunner som i utgangspunktet er like mystiske som hvorfor mannen trenger å se dem. De to blir viklet inn i en historie med flere lag, som også inkluderer Fan, den karismatiske og mektige kinosjefen kjent som Mr. Movie.

 

Ett Sekunds Lykke er både en hyllest til filmens magi som går tilbake til Zhang Yimous egen barndom, og en refleksjon over bildets kraft og bruken av film som propaganda. Det er også en historie om familiebånd: hva er vi villige til å gjøre for de vi elsker? Sammenlignet med Zhang Yimous kjente episke filmer, skiller Ett Sekunds Lykke seg ut med en inderlig historie satt i den politiske konteksten til kulturrevolusjonen.

REGISSØR

Zhang Yimou er en kinesisk regissør, født i 1951 i Xi’an. Hans regidebut, Red Sorghum (1987) vakte umiddelbar oppmerksomhet, og han etablerte seg som en stor regissør for «Femte generasjon» i Kina med sitt mesterverk fra 1991, Raise the Red Lantern. Han er også kjent for sine kampsport (wuxia)-filmer, blant annet Hero (2002) og House of Flying Daggers (2004).

Nasjonalitet

Kina

 

Språk

kinesisk

 

Lengde

105 minutter

 

Produksjonsår

2021

 

Aldersgrense

9 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment