Grandmother

OSCAR-NOMINERTE CHARLOTTE RAMPLING GJØR EN FANTASTISK PRESTASJON!

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat pdf-format (22 mb)

(høyreklikk og last ned)

Trailer mp4-format (598 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Når en selvdestruktiv tenåring blir suspendert fra skolen og bedt om å ta vare på sin frekke og alkoholiserte bestemor som en straff, snur den vanvittige tiden de tilbringer sammen livet deres på hodet.

 

Premiere

17. juni 2022

 

Originaltittel

Juniper

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Charlotte Rampling, Marton Csokas, George Ferrier

 

Regi

Matthew J. Saville

Sam (George Ferrier) er rebelsk over tanken på å gi fra seg sitt eget rom til bestemoren Ruth (Charlotte Rampling) han aldri har kjent. Han har heller ingen ønske om å ta vare på henne, noe han nå blir bedt om å gjøre. Allikevel finner både Ruth og Sam raskt ut at de deler en felles mørk oppfatning av livet, noe som fører til at de knytter et sterkt bånd, noe ingen av dem hadde sett for seg.

 

Dialogen mellom Sam og Ruth er utrolig bra skrevet, og man begynner sakte men sikkert å bli kjent med karakterene mens de blir kjent med hverandre utover filmen.

REGISSØR
Dette er den første spillefilmen Matthew Saville har regissert. Hans arbeid har bestått av å regissere to kortfilmer og selv spilt i en rekke filmer. Hans arbeid har oftere bestått av mørk humor ovenfor sentimentale verk slik som dette, men presterer fremdeles på et høyt nivå. Han har en god forståelse av hvordan man bygger en karakter, men også atmosfæren av landsbygden i New Zealand. Cinematografien er utrolig vakkert og en av filmens sterkeste sider. Bautaen i filmen blir fremdeles Charlotte Rampling som gjør en fantastisk gripende rolle som Ruth.

Nasjonalitet

New Zealand

 

Språk

engelsk

 

Lengde

94 minutter

 

Produksjonsår

2022

 

Aldersgrense

12 år

Distribusjon

Another World Entertainment