I trygge hender


- Vinner av Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund
- Kritikerrost sosialrealistisk drama om et barns usikre fremtid.
Gode muligheter for samarbeid med helsestasjoner og barnevernet

Trailer

Filer til nedlasting

Video(mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer mp4 format (181 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(høyreklikk og last ned)

Premiere

25. desember 2020

Originaltittel

Pupille

Sjanger

Drama

Medvirkende

Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez

Regi

Jeanne Herry

«INTELLIGENT ADOPSJONSDRAMA»
– The Guardian

 

«VIDUNDERLIG OG MEGET FØLSOM»
– Cineuropa

 

«STERK OG GRIPENDE»
– Paris Match

 

«ÅRETS BESTE FRANSKE FILM»
– Marianne

Forskjellige skjebner møtes i dette intelligente, sosialrealistisk drama om det franske adopsjonssystemet, som vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Nyfødte Theos usikre fremtid ligger i myndighetenes hender, da den unge moren velger å adoptere ham bort like etter fødsel. Samtidig har den ufrivillige barnløse Alice kjempet i ti år for å bli mor og øyner håp om å bli Theos adoptivmor. Men da den biologiske moren ombestemmer seg, er det ikke kun Theos skjebne som er på spill.

 

I løpet av Theos tre første levemåneder følger vi leger, psykiatere, sosialarbeidere og en potensiell mor i en kamp for å sikre den lille gutten trygghet, kjærlighet og en sikker fremtid.

 

Andreasprisen – Juryens begrunnelse:

Andreasprisen går til den franske filmen I trygge hender, regissert av Jeanne Herry. Distributør i Norge er Another World Entertainment. Juryen mener filmen tar for seg et viktig eksistensgrunnlag for mennesket generelt og det nyfødte barnet spesielt – behovet for kjærlighet og trygghet.

– Prisvinneren utmerker seg med høy troverdighet og sterkt skuespill i alle ledd. Uten melodramatikk og overdrevne fakter fortelles en liten, men stor historie om sårbarheten både i barns og vordende foreldres liv – og det store apparatet av gode krefter som står rundt.

 

Et barn er oss født, men det trengs alltid trygge hender for å løfte det videre, står det i juryens begrunnelse. Andreasprisen er en økumenisk filmpris som er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, Film&Kino og avisen Vårt Land. Den er blitt delt ut siden 1985. Juryen har bestått av Rune Steensnæs Engedal, Eli Røthe, Kristin Aalen og juryleder Alf Kjetil Walgermo. Prisen er et grafisk blad, signert Eli Hovdenak.

Nasjonalitet

Frankrike og Belgia

Språk

Fransk

Lengde

110 minutter

Produksjonsår

2020

Distribusjon

Another World Entertainment