Memoria

Memoria vant juryprisen under Cannes Film Festival

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat pdf-format (121 mb)

(høyreklikk og last ned)

Trailer mp4-format (154 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

«MEMORIA henvender seg til sanseapparatet med så stor kraft at den bare kan oppleves på kino.» – Montages

 

Premiere

3. juni 2022

 

Originaltittel

Memoria

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Balibar

 

Regi

Apichatpong Weerasethakul

Jessica (Tilda Swinton) er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag begynner hun å høre et mystisk smell, som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass der ritualer har funnet sted, og møtet med en fiskeskjellsamler som er et medium for de dødes kollektive hukommelse.

 

Tilda Swinton passer ypperlig inn i den verdenen Apichatpong Weerasethakul har skapt. Hennes karakteristiske og bestemt vestlige fremtoning blir et slående element der hun vandrer rundt i Colombia.

 

Memoria er en vakker, dvelende og magisk film. Weerasethakul er en mester innen magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lenger i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

REGISSØR
Apichatpong Weerasethakul (f. 1970) fra Thailand er en prisvinnende regissør som blant annet har vunnet flere priser på den gjeve filmfestivalen i Cannes. Blissfully Yours (2002) vant hovedprisen i Un Certain Regard-programmet, Tropical Malady (2004) fikk juryprisen, mens Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010) ble premiert med Gullpalmen i 2010. I 1999 startet han produksjonsselskapet Kick The Machine, som produserer mange av hans egne filmer i tillegg til andre eksperimentelle og hybridfilmer.

Nasjonalitet

England / Frankrike / Tyskland / Kina / Sveits / Mexico / Colombia / Thailand / Qatar

 

Språk

spansk/engelsk

 

Lengde

136 minutter

 

Produksjonsår

2021

Distribusjon

Another World Entertainment