Min vakre stjerne

Et nytt mesterverk fra Gullpalme-vinneren Hirokazu Kore-Eda (SHOPLIFTERS).

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat, pdf-format (65 mb)

(høyreklikk og last ned)

Trailer, mp4-format (143 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Et hjertevarmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

 

Premiere

25. desember 2022

 

Originaltittel

브로커

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Lee Ji-eun, Lee Joo-young

 

Regi

Hirokazu Kore-Eda

Sang-hyeon er eieren av et vaskeri og jobber som frivillig ved kirken, hvor hans venn Dong-soo jobber. De to driver også en illegal forretning sammen: Sang-hyeon stjeler en gang i blant barn fra kirkens Baby Box sammen med Dong-soo og deretter selger de barnet på det svarte markedet for adopsjon. Men når en ung mor kommer tilbake etter å ha levert barnet sitt i en av boksene, oppdager hun dem og bestemmer seg for å bli med de på en biltur for å intervjue potensielle foreldre. Song Kang-Ho (kjent fra Parasitt) spiller hovedrollen, som gav ham prisen for Beste skuespiller under årets Cannes filmfestival. Min vakre stjerne er en varm, men bittersøt fortelling fra den kritikerroste Hirokazu Kore-eda om familien vi velger og familien vi gir slipp på.

 

Hirokazu Koreeda er en av Japans største filmskapere, og anerkjent verden over for filmer som det Gullpalme-vinnende dramaet Shoplifters Med Min vakre stjerne har han for første gang laget film i Sør-Korea, men resultatet er ikke desto mindre umiskjennelig koreedask i både uttrykk og tematikk. Med et stjernelag av koreanske skuespillere foran kamera (Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona m.fl.) er dette et varmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

 

Vinner av Gledessprederen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund
Gledessprederen skal være filmen som sprer mest glede. Denne prisen deles ut av festivalen og en jury utnevnt av Norske kinosjefers forbund. Juryen har bestått av Ida K Balto (Aurora kino), Morten Ørmen (Lillehammer kino), Silje Utkilen (Hamar kino), Christin Berg, jury leader (Nordisk Film kino). Prisen ble tildelt «MIN VAKRE STJERNE», og består av et trykk av Camilla Thuy.

 

Juryens begrunnelse:
Vi alle ble sjarmert av en broket gjeng som driver med svært tvilsom aktivitet. Med et grunnleggende alvorlig tema som ramme, fortelles en hjertevarm, morsom og medmenneskelig historie, der det utvikles et vennskap som i utgangspunktet er utenkelig. Den til tider smått absurde dialogen er morsom og tar enkeltmennesket på dypeste alvor. Skuespillerne leverer et strålende samspill og det knyttes et troverdig familieliknende bånd mellom de skadeskutte menneskene. Vi gikk alle ut av kinosalen med et smil om munnen, og vi håper at filmen kan få et langt liv på kino!

Nasjonalitet

Sør-Korea

 

Språk

koreansk

 

Lengde

129 minutter

 

Produksjonsår

2022

 

 

Distribusjon

Another World Entertainment