Mødre

Japans Oscar-bidrag og i hovedprogrammet Cannes Film Festival.

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat for trykk (10,6 mb)

(høyreklikk og last ned pdf)

Trailer mp4-format (127 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Et nytt rørende mesterverk av Naomi Kawase, regissøren til «Under Kirsebærtrærne».

 

Premiere

10. september 2021

 

Originaltittel

Asa ga Kuru

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Myoko Asada, Tetsu Hirahara, Arata Iura, Ren Komai

 

Regi

Naomi Kawase

Et par som lever et rolig liv i Japan med sin adoptivsønn, får plutselig en telefon fra en kvinne som krever å få barnet sitt tilbake. De to mødrene konfronteres med selve kjernen i fødsel, adopsjon og moderskap i en berg-og-dalbane av følelser.

 

Kiyokazu og Satoko er et velstående par som ikke har klart å få barn sammen. Etter en mislykket aspermiabehandling settes de i kontakt med Hikari, en 14 år gammel jente hvis graviditet er resultat av ungdommelig forelskelse. Den trangsynte familien hennes tvinger henne til å gi fra seg barnet. Seks år senere kontakter hun Kiyokazu og Satako med et krav.

 

Filmens narrativ er konstruert rundt lange flashbacks og nostalgiske bilder av blomstrende natur, i en to-delt struktur der én del fokuserer på Kiyokazus vanskeligheter med å bli gravid, og én på Hikaris forandring fra uskyldig barn til herdet ung kvinne. Mødre er basert på Mizuki Tsujimaras roman, og viser ulike sider av adopsjonsproblematikk i et varmt og følsomt familiedrama. Naomi Kawakase har utviklet en egen lett, feminin og visuell stil som samtidig utforsker hva det egentlig vil si å være en «ekte» mor på en grundig og alvorlig måte.

Fra Film Fra Sør pressemelding:

Naomi Kawase er i likhet med Hirokazu Koreeda en av de store humanistene i kontemporær, japansk film. Kawase bruker sin bakgrunn som dokumentarfilmskaper til å skape autentiske og troverdige filmer med skuespillerprestasjoner på høyt nivå, og hennes siste film True Mothers er naturlig nok en del av årets hovedkonkurranse. I tillegg til denne filmen blir det mulighet til å få med seg Kawases Under kirsebærtrærne og The Mourning Forest på årets festival.

I True Mothers løfter Kawase frem de mange og kompliserte sidene ved en adopsjon. Vi følger et par i Tokyo som gjennom lang tid har prøvd alle mulige måter å unnfange et barn og som omsider blir innvilget adopsjon av en gutt. Gjennom sprang fram og tilbake i tid vises foreldrenes glede over endelig å få et barn, men også usikkerheten de føler i møte med andre foreldre med biologiske barn. Parallelt følger vi historien til adoptivsønnens biologiske mor, fra en ikke planlagt tenåringsgraviditet og fordømmelse fra familiemedlemmer til den tunge perioden etter at barnet er adoptert vekk.

– Vi er utrolig stolte over å distribuere en film av Naomi Kawase. Mødre er en meget aktuell og rørende film som gjorde et stort inntrykk på oss da vi så den under Cannes filmfestival tidligere i år. Vi håper den vil gjøre et like stort inntrykk på publikummet under Film fra Sør, og gleder oss til å dele opplevelsen, sier Marius Olsen, som er daglig leder hos filmdistributøren Another World Entertainment. Mødre blir å se på ordinær kino i 2021.

Nasjonalitet

Japan

 

Språk

Japansk

 

Lengde

139 minutter

 

Produksjonsår

2020

 

Aldersgrense

9 år

 

Distribusjon

Another World Entertainment