Sommerfugler

VINNEREN AV SPECIAL JURY PRIZE AWARD – DOCUMENTARY – UNDER ÅRETS SUNDANCE FILMFESTIVAL.

Trailer

Filer til nedlasting

Video(mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Trailer mp4 format (165 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Premiere

23. november – 2018

 

Det er ingenting mer farlig enn en astronaut som har ingenting å tape!

 

Originaltittel

Butterflies

 

Sjanger

Drama / Komedie / Sort komedie

 

Medvirkende

Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ

 

Regi

Tolga Karacelik

«Fremragende skuespill»
The Hollywood Reporter

 

«Engasjerende og elskverdig»
Screen Daily

 

«Perfekte prestasjoner»
Variety

«Sommerfugler» finner sted i Hasanlar; en liten by i Tyrkia, hvor tre søsken møtes for første gang på lang tid, og de blir konfrontert med fortiden.

 

Gjenforeningen av en rimelig dysfunksjonell familie er hovedingrediensen i denne hjertevarme, morsomme og såre historien som vant juryprisen på årets Sundance-festival.

 

Søsknene Cemal, Kenan og Suzi har knapt nok hatt noe med hverandre å gjøre etter at de flyttet hjemmefra og bort fra den tyrkiske landsbygda for tretti år siden. Så får eldstemann Cemal en telefon fra den døende faren, som sier at søsknene snarest må vende hjem da han har noe viktig å fortelle dem. Det tar noen måneder før Cemal får ut fingeren. Da er faren allerede død, men de tre får likevel kommet seg av gårde.

 

Det blir en dramatisk og eventyrlig reise for søsknene. Møtet med den snåle bygdekulturen og minnene fra livet de har lagt bak seg, blander seg med en vond erkjennelse av hvor langt de egentlig har vokst fra hverandre. Men kanskje er det ikke for sent å finne tilbake til hverandre? Og løsningen på mysteriet om hva deres gamle far egentlig ville fortelle dem blir en kongelig finale i filmen.  

 

Drama og svart komedie, eksploderende høner og barslagsmål – det blir aldri kjedelig i Tolga Karaçeliks humørfylte Sommerfugler.

 

Tolga Karaçelik (f. 1981) er en av Tyrkias fremst yngre regissører. Han har også gitt ut noveller og dikt, og vært fotograf på flere kortfilmer og musikkvideoer før hans første spillefilm Toll Booth (2010) ble vist på festivaler verden over. Hans to siste filmer har hatt premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance.

Nasjonalitet

Tyrkia

 

Språk

tyrkisk

 

Lengde

117 minutter

 

Produksjonsår

2018

 

Distribusjon

Another World Entertainment