The Man Who Sold His Skin

Prisbelønnet tunisisk Oscar-bidrag.

Trailer

Filer til nedlasting

Video (mp4), digitale filmplakater, Facebook, Instagram, stillbilder m.m.

Plakat for trykk (5,8 mb)

(høyreklikk og last ned pdf)

Trailer mp4-format (110 mb)

(høyreklikk og last ned)

Digitale posters

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Facebook og Instagram

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Stillbilder

(åpne bildet, høyreklikk og last ned)

Prisvinner fra bl.a. Stockholm Film Festival og Venice Film Festival.

 

Premiere

1. oktober 2021

 

Originaltittel

The Man Who Sold His Skin

 

Sjanger

Drama

 

Medvirkende

Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen de Bouw, Darina Al Joundi, Christian Vadim

 

Regi

Kaouther Ben Hania

Sam Ali, en ung sensitiv og impulsiv syrer, flykter til Libanon for å unnslippe borgerkrigen i hjemlandet. For å kunne reise til Europa og leve med sitt livs kjærlighet godtar han å få ryggen tatovert av en av verdens mest banebrytende samtidskunstnere. Men Sam må snart innse at å omdanne sin egen kropp til et prestisjetungt kunstverk kan bety alt annet enn frihet …

 

«The Man Who Sold His Skin» er en samtidsrelevant film basert på en internasjonal krise som er langt framme i bevisstheten til oss alle. Filmens prisbelønte kvinnelige regissør, Kaouther Ben Hania, klarer å fange det menneskelige og gjengi hva desperasjon (og kjærlighet) kan drive et menneske til. Beskrevet av regissøren som «en allegori over den enkeltes personlige frihet i et ikke-egalitært system», omhandler filmen både overordnede problemstillinger i flyktningdebatten og mer dypsindige spørsmål som tap av verdighet for oppnåelse av bevegelsesfrihet. – i en historie løst basert på Wim Delvoyes kunstverk «Tim» fra 2006.

Vinner av Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.
Andreasprisen, er en årlig økumenisk filmpris som deles ut i samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, Film & Kino og avisen Vårt Land. Juryen har bestått av Kristin Aalen, Rune Steensnæs Engedal, Hanne Jacobsen og juryleder Alf Kjetil Walgermo. Prisen består av en litografi av Eli Hovdenak, og deles i år ut til den tunisiske filmen «The Man Who Sold His Skin».

 

Juryens begrunnelse:
Årets prisvinner tar opp et samfunnsaktuelt tema på en original og tankevekkende måte. Vi er mennesker i verden, men vi behandles ikke likt. Der mange av oss er fredfullt privilegerte og har fullvaksinert bevegelsesfrihet, finnes det andre som ikke har mulighet til å unnslippe sitt land i kaos og borgerkrig. Der menneskeverdet for mange er en selvfølge, finnes det andre som kjenner en annen virkelighet på kroppen – de behandles som en vare. Prisvinneren går inn i vår tids brennbare spørsmål med både tyngde og letthet. I en samfunnskritisk og medrivende fortelling blir samtidskunsten et prisme for å belyse humanitet og menneskeverd. Resultatet er en film som er viktig og sterkt engasjerende.

Nasjonalitet

Sverige / Frankrike / Tyskland / Belgia / Tunisia

 

Språk

arabisk/engelsk/fransk

 

Lengde

104 minutter

 

Produksjonsår

2020

 

Distribusjon

Another World Entertainment